dimarts, 16 d’abril del 2013

Mundus Subterraneus (Kircher, 1678)Mundus subterraneus, 
in XII Libros digestus; 
Qvo Divinum Subterrestris Mundi Opificium, mira 
Ergasteriorum Naturae in eo distributio, verbo [pantamorphon] Protei Regnum, 
Universae denique naturae majestas & divitiae summa rerum varietate exponuntur, Abditorum effectuum Causae acri indagine inquistae demonstrantur, cognitae per Artis & Naturae conjugium ad Humanae vitae necessarium usum vario Experimentorum apparata, necnon novo modo & ratione applicantur. 
Ad 
Alexandrum VII. 
Pont. Opt. Max 
Editio Tertia, 
Ad fidem scripti exemplaris recognita, & prioribus emendatior : tum ab Auctore Roma submissis variis Observationibus novisque Fiquris auctior. 

(1678) A pud Joannem Janssonium à Waesberge & Filios in Amstelodami 

Athanasii KIRCHERIMundus Subterraneus és la més geològica de les obres de Kircher. Aquest llibre és notable per contenir les plaques inicials de l'interior de la Terra i vistes espectaculars d'erupcions dels volcans Vesubi i  Etna. L'Atlàntida de Plató es representa com una illa al mig de l'oceà Atlàntic. Kircher també examina els cicles de l'aigua i del foc  proporcionà una explicació detallada de hydrophylacia  (aqüífers) i pyrophylacia (càmeres de magma). A més, aquest és un dels primers llibres que s'ocupen de l'espeleologia. El llibre de Kircher és de llarg abast en el seu intent d'evitar la divisió entre ciència, filosofia i religió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada