diumenge, 15 de juliol del 2018

SOCIETAT ESPELEOLÒGICA BALEAR (SEB)


Es constituí a Palma (2017) la Societat Espeleològica Balear (SBE). La finalitat d’aquesta Associació és l’estudi i preservació del carst en un sentit ampli del terme i fomentar el seu coneixement mitjançant publicacions científiques i/o divulgatives.

És una associació sense ànim de lucre, l'objectiu de la qual és l’estudi del carst i de les cavitats subterrànies, l’exploració, topografia i elaboració d’estudis geològics, paleontològics, arqueològics, etnològics i de qualsevol altra caire científic o humanístic.


Per a la seva divulgació i informació la SBE han posat a la lliure disposició una plana de Blogger, des d'on es dona accés als PDF dels articles de la seva revista, Papers de la Societat Espeleològica Balear, i altres variats continguts d'interès.


Adjuntem una presentació de la nova revista espeleològica digital, Papers de la Societat Espeleològica Balear. http://socespbal.blogspot.com/2018/07/primers-articles-de-la-revista-papers.html

Estamos poniendo en marcha una nueva revista digital anual bajo el título de Papers de la Societat Espeleològica Balear, cuyos artículos pueden ser consultados y descargados desde el siguiente enlace:

http://socespbal.blogspot.com/

Esta revista está elaborada y coordinada por el equipo editorial que, hasta hace pocos años, estaba a cargo de la publicación espeleológica ENDINS, equipo que quedó desvinculado de la anterior entidad editora, para constituir la actual Societat Espeleològica Balear.

El número 1 de esta nueva publicación (correspondiente al 2018) será un volumen monográfico sobre las famosas Coves del Drac, situadas en el término de Manacor (Mallorca), en el cual se dará cuenta de los trabajos e investigacions recientes desarrollados en esta cueva emblemática. Asimismo, ya hemos arrancado la publicación del número 2 (correspondiente al año 2019), con un artículo sobre las recientes exploraciones en una de las simas principales del término de Pollença, en la isla de Mallorca.

Los dos primeros artículos de ambos volúmenes pueden ser descargados de la página web de la Societat Espeleològica Balear, donde se irán colgando progresivamente los sucesivos artículos que configurarán los volúmenes de nuestra publicación.

Agradeceremos que deis el máximo de difusión a esta noticia que consideramos de interés en el ámbito espeleológico hispano.

Afegim un encapçalament dels dos primers articles,

Aspectes històrics i bibliogràfics de les Coves del Drac. (Manacor, Mallorca)

Joaquín GINÉS i Angel GINÉS





Noves exploracions a l'avenc d'en Xim. (Pollença, Mallorca)

Tomeu PLOMER i Miguel A. GARCÍA




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada