dimecres, 25 de març del 2015

Vertical Espeleologia i Escalada Dispositius Col·lecció (Dr. Gary D. Storrick)


Dary D. Storrick ens ofereix una extraordinaria plana web http://www.storrick.cnc.net/, d'on, nosaltres destacarem la molt important col·lecció d'enginys de dispositius per a les tècniques de progressió vertical a la espeleologia VERTICAL DEVICES
 

Des d'aquest apartat podem accedir a una exposició de quadres, dels que mostrem alguns exemplars, i clicant sobre qualsevol de les peces accedirem a una fitxa detallada sobre l'aparell en qüestió



Tots els aparells disposen d'una completa ressenya amb bones fotografies i una acurada descripció, a més dels detalls tècnics, i molts d'altres als que també es pot accedir des dels llistats de la plana. 

Nostra felicitació i enhorabona al Dr. Gary D. Storrick
Vista frontal: Tancat
Vista frontal: Tancat
Vista posterior: Tancat

Vista posterior: Tancat

Vista frontal: Obert per Rigging
Vista frontal: Obert per Rigging

Vista posterior: Obert per Rigging


Detalls Tècnics

Vaig adquirir aquest parell dels ascensors d'Inner Mountain Outfitters al Speleofest 1994.

La Corda Tècnica Individual A1. Explorer és 206 mm. d'alçada, 86 mm. d'ample, 31 mm. de gruix, i pesa 314 g.

La closca es mol de la mateixa extrusió com la caver 8-11 mm. La direcció d'extrusió està orientada paral·lela a l'eix vertical de l'ascensor, i conté dos canals oposats. Un canal és arrodonit i es converteix en el canal de cable, l'altre és quadrat i té la lleva. El canal de cable és de 14 mm. d'ample. La construcció és un refinament de la construcció caver. L'ascendent té una forma més arrodonida, i l'empunyadura és en angle. Una empunyadura de plàstic tou, amb insercions d'alumini està reblat a l'estructura. Hi ha dos forats a la part inferior del marc. El forat més gran té una inserció d'alumini que proporciona un radi més gran per a les eslingues a aixafar. El diàmetre interior de la inserció és de 17 mm. El forat més petit es troba més lluny de la línia principal, i és a 12,8 mm. de diàmetre. La part superior del bastidor té un 16 mm. forat perforat a través de banda i banda del canal de la corda, i un 12,8 mm. forat sobre el pivot de lleva. El canal de cable no sobresurt tan lluny del cos ascendent com en el caver.

La lleva és un esquelet d'acer inoxidable platejat, reforçat de fosa amb un (4,3) ^ 5 (4) nombre de dents cònics. Els eixos de les dents són perpendiculars a la superfície de la lleva. Els augments ràdio lleva 46-62 mm. en un angle de 37 °, donant un angle de la lleva 25 °. La lleva, el ressort de la lleva, i un allotjament de lleva estan muntats en un 6,4 mm. rebló roll. L'allotjament de lleva és una peça doblegada de xapa fina per cobrir la part superior del canal de lleva i servir com un espaiador al llarg dels costats de la lleva. La part superior de la carcassa té sagnia; això limita el tancament de lleva de manera que les dents no colpegen l'interior del canal de corda. La seguretat de lleva és una peça d'acer inoxidable muntat en un 3 mm en forma d'U rebló d'acer inoxidable col·locat a través de dues llengüetes de la base de la lleva. Una perilla polze petit es estaca a la seguretat. El comandament es gira per donar una agafada contornejat. La seguretat es col·loca de manera que no interfereixi amb la mà d'un en el mànec.

La part posterior del bastidor està imprès amb "AUSTRÀLIA", el logotip SRT, i "PATENTAT." Una fletxa "UP i" SRT "tirats a cada costat de la lleva. La inserció d'alumini a la part frontal de l'empunyadura està marcat amb el logo SRT i" EXPLORER ". La inserció posterior està marcada" 11 mm Ø A CAM MAX 900 kg ".

Comentaris

La sèrie Explorer és la línia principal de SRT. Un espera formulari qualitat SRT. Els orificis de fixació de la fona no estan bisellats, però l'alumini en el punt d'unió principal proporciona una protecció adequada de la fona. Els orificis de fixació profunda teòricament podrien tenir el mateix problema de seguretat descrit per al destorb d'ascendir, pel que no recomanem l'ús de mosquetons en ells. Hi ha un orifici de fixació més profunda superior de CMI ofereix. Desafortunadament, el bastidor superior és encara més difícil de comprendre des de dalt que qualsevol de la Jumar o la petita CMI UltrAscender . Aquest últim punt és més important que el nombre d'orificis de fixació disponibles.

La lleva està molt ben fet, amb reminiscències de Jumar. Sospito que també és bastant fort. Les observacions formulades pel caver s'apliquen aquí també.

La lleva ascendent pot ser obert per qualsevol mà. La seguretat de la lleva es pot gestionar fàcilment amb el polze de la mà normal (mà dreta per ascendir a la dreta), i la lleva es va obrir amb un moviment suau. Obertura amb la mà oposada és més difícil, però es pot fer amb el dit índex. La seguretat és sòlid i molt millor fet que el de la ISC Big Wall . La seguretat es pot connectar a través del canal de lleva per mantenir la lleva completament oberta. No hi ha cap característica de detenció d'obertura lleva parcial, ni és necessari.

En general, aquesta és una molt ben feta, ascensor robust que és adequat per a una àmplia varietat d'usos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada