dimarts, 11 de novembre del 2014

Gouffre Berger - L'esprit d'équipe (Wright, Shone & others, 2014)


GOUFFRE BERGER
L'esprit d'équipe
(2014) 254 p., 118 fot. col., 25 fot. b/n., 25 fig., topo., 31x26 cm.
Text bilingüe, anglès / francès
Traducció al francès, Sophie Hohler
Ed. Vertebrate Publishing (GB)
ISBN: 978-1-910240-12-0
Fotografies, Robbie Shone. Badouin Lismonde. Col·lecció Jean Lavigne. Col·lecció Stuart Whitmey

Mark WRIGHT. Graham NANYLOR. Paul Mackrill. Chris BRAKELEY

Entre 2010 i 2013, Mark Wright de Sheffield, Anglaterra i el fotògraf Robbie Shone amb seu a Innsbruck, Àustria van fer un total de set visites a Gouffre Berger (Berger) gasten més de vint nits i molts més dies sota terra, fotografiant al llarg de la ruta presa pels exploradors originals de la cova a una profunditat de -1,122m. Ells van ser recolzats per un petit equip d'assistents dedicats a passar llargues hores en condicions molt fredes i humides sostenint els flaixos.

La idea de produir el llibre va sorgir a la quarta expedició a l'any 2009.
Si bé hi ha una gran quantitat d'informació disponible sobre la Berger, vam sentir la importància de la història de l'avenc i la bellesa dels seus paisatges subterranis mereixien una millor presentació de la que estava disponible a Internet o en els informes d'expedicins del passat. Robbie estava disposat a participar en el projecte i es va acordar en la primera reunió que els beneficis de la venda del llibre es beneficiaran espeleòlegs en el futur.

 Es va decidir que el llibre seria escrit en anglès i francès i els beneficis compartits entre organitzacions caritatives britàniques i franceses que van donar suport als nostres objectius d'espeleòlegs, 'Ghar Parau Fundació' del Regne Unit i l'Associació de Nicola 'dels francesos eren les nostres organitzacions benèfiques elegides.

Mai va ser la intenció de proporcionar una guia completa de tot el sistema de Berger, ja que això aviat estarà fora de data. En el seu lloc, es detalla la història de l'exploració original de l'avenc que condueix a l'expedició internacional de 1956, quan finalment es va assolir el tram final a 1.122 m.

Us donem les gràcies en nom de la 'Fundació Ghar Parau' i la 'Associació Nicola' per donar suport als espeleòlegs en el futur.


Afegim algunes fotos de la Gouffre Berger des de la plana web de ROBBIE SHONE


SOBRE EL LLIBRE

Mark Wright i Robbie Shone amb un suport considerable de Chris Blakeley i un petit grup de participants dedicats a emprendre set visites a la Gouffre Berger, fotografiant el seu camí a través de les seves vastes cavernes subterrànies i llacs profunds. El llibre ofereix un excel·lent aparador de les seves característiques més importants i s'espera inspirar futures visites a aquest magnífic sistema subterrani.

Proporciona una història de l'exploració de la cova juntament amb informació valuosa per a aquells que planegen una visita. Compta amb capítols dels eminents, Tony Waltham, geòleg. Graham Naylor, inventor del sistema de comunicació de Nicola i Jean Lavigne que, en l'any 1956 amb Fernand Petzl, van portar als primers exploradors internacionals a -1,122m .

Impecable ull del fotògraf Robbie Shone per a una interpretació impressionant del món subterrani, revela, per a espeleòlegs i no espeleòlegs per igual, la misteriosa foscor d'una cova ricament ornamentada, amb una història de gran companyonia, l'aventura i l'exploració veritable.

GHAR PARAU FUNDACIÓ I ASSOCIACIÓ NICOLA

Tots els beneficis de la venda del llibre seran per donar suport al treball de la Fundació Ghar Parau (GPF) i l'Associació de Nicola.

El GPF és una organització benèfica del Regne Unit, el finançament del Regne Unit Expedicions Espeleològiques amb l'èmfasi en l'exploració a través de la concessió de subvencions. L'Associació Nicola és una organització benèfica francesa que, després de dos morts al Gouffre Berger el 1996, va desenvolupar un sistema de comunicació a través de la roca per tractar de garantir a espeleòlegs dins del sistema de Berger no entrar en zones perilloses i quedar atrapats per la inundació quan es deterioren les condicions de superfície. En constant desenvolupament, el sistema de comunicació està ara àmpliament utilitzat pels equips de rescat de la cova i expedicions de voluntaris de tot el món.

En aquesta publicació trobareu més informació i l'índex de GOUFFRE BERGER



Més informació

http://www.gouffreberger.org/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada