dimarts, 23 de setembre del 2014

Bibliografia Espeleològica Hispànica (1978 - 1986)


L'any 1979 es constituí a Barcelona el Centre de Documentació Espeleològica, al 1980 edità el primer volum de Bibliografia Espeleològica Hispànica, amb el pròleg de l'eminent Francesc Español i Coll.

El primer consell de redacció fou format per Oleguer Escolà, Jordi Lloret, Toni Nubiola, Montserrat Ubach i Josep Ml Victòria, amb 5 assessors, 28 corresponsals, 35 col·laboradors i 45 entitats col·laboradores.

Es publicaren 9 volums, fins a l'any 1990, que comprengueren el recull del que es va publicar a Espanya, i a fora, sobre la temàtica espeleològica d'aquest territori (1978-1986), amb fitxes, resum del escrits, elaborades per bons especialistes dels diferents apartats de la publicació.

És de molt agrair el treball efectuat per tots els col·laboradors, principalment, pel consell de redacció i els autors de les fitxes


Publicaren dos manuals de tècniques de progressió, La espeleología vertical (1979) Mike Meredith i Guía de la espeleología vertical (1989), Mike Meredith & Dan Martínez.


El CDE fou la Delegació a Espanya de la Comissió de Bibliografia de la Unió Internacional d'Espeleologia (UIS), Bulletin Bibliographique Spéléologique. Speleological Abstracts.  Més endavant fou Assessoria Bibliogràfica de la Federació Espanyola d'Espeleologia.

http://ssslib.ch/bbs/public/anglais/index.htm

Podeu trobar tots els exemplars de bibliografia del CDE, a preu molt mòdic, al Centro de Documentación y Museo de la Espeleología 


Centro de Documentación y Museo de la Espeleología

PO Box, 1251 a 18.080 GRANADA
cdmuseoespeleo@movistar.es

1 comentari:

  1. bon dia paco.estaria be recordar qui va pagar una par importantant de les edicions de la bibliografia
    pau

    ResponElimina