dimarts, 15 d’abril del 2014

Robert de Joly, referent de l'espeleologia a Canarias (1934)

Sima de Jinámar, Telde, Gran Canaria

L'any 2010 l'administrador de l'interessant bloc CRUCES DE GRAN CANARIA, es va posar en contacte amb nosaltres per a que l'ampliaren les dades sobre un post que vam publicar de Robert de Joly amb relació a la seva exploració de la Sima de Jinámar (...) Propietaris de plantacions de plàtans de Gran Canària sol·liciten un estudi a la Societat de Geografia de França per a que investiguin la presencia d'aigua a l'interior de la Sima de Jinámar del terme de Telde (1934). Acudeix De Joly amb Georges Denizot, geòleg, i Pierre Contejean (espeleòleg i alpinista)

Doncs, l'amic va ampliar extraordinàriament la informació, fent la recopilació que adjuntem a continuació 


A més, ens va enviar retalls de premsa local, que avui us adjuntem



En aquest llibre de R. de Joly de 1947 apareixen les fotografies (1934) de Jinámar següents 


El text que en fa referència, el publica a les seves memòries espeleològiques de 1968


També ens envià aquesta topografia que figura dins l'article, Diario de Las Palmas, «Sima de Jinámar: una singularidad vulcanológica», Antonio Cardona Sosa, 18 de Diciembre de 1982, Pág 8.


Al butlletí Espeleòleg (ERE-CEC), núm. 34-35: 299-300 (1983) Joan Rius i Codina, publica una fitxa sobre aquesta sima (1981)



1 comentari:

  1. No había tenido la oportunidad de visitar tu referencia. Es FANTÁSTICA. Durante este año 2017 se ha revitalizado la Sima de Jinamar con un documental que toma referencias de tu trabajo/recopilación, y es INÉDITA para los canariones. MIL GRACIAS por tu colaboración en mi blog y tus aportaciones. También se relaciona con las víctimas arrojadas por la Sima y que la «Memoria Histórica» intenta revalorizar/recuperar como homenaje a todos los afectados.

    ResponElimina