dilluns, 4 de novembre de 2013

Primera exploració a l'avenc Montserrat Ubach (1963)El proper dijous, dia 7, es projectarà l'audiovisual Primera exploració a l'avenc Montserrat Ubach a la seu de la FCE

La circular núm. 110 del Centre Excursionista de la Comarca de Bages, del mes de juliol de 1963, dóna noticia de l'intent a la Bòfia el mes d'abril.


A la mateixa circular, unes planes més endavant, ja es publica la noticia de l'exploració de la cavitatLa dècada dels anys 60 fou la de l'expansió de l'espeleologia catalana: Aparició de molts grups, participació en exploracions interclubs, que es denominaven Operacions, com ara aquesta, Publicació dels primers butlletins espeleològics. Organització de campaments catalans d'espeleologia. Primeres campanyes, amb continuïtat, als Pirineus. Constitució de l'Escola Catalana d'Espeleologia, etc.
  

OPERACION SOLSONES
Juan SENENT - Ferran D'ESPLUGA

De la revista DESTINO, digitalitzada per la Biblioteca Nacional de Cataluna 
Paràgrafs de la revista Destino copiats a la Circular núm. 111 (1964) CECB


Aquest audiovisual i l'exposició complementaria són una molt bona aportació per rememorar un interessant capítol, excel·lentment documentat, sobre la història de l'espeleologia a CatalunyaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada