diumenge, 3 de juny del 2012

Cuevas de cielo



Cuevas de cielo
Viaje en el corazón de los glaciares
(2007) 156 p., fot.b/n., 23x23 cm.
Ed. La Venta Esplorazioni Geografiche. Treviso
Traducció al castellà, F. Debardi, M.S. Heredia, L. Marsiglio
Versió en italià, Grotte di Cielo: viaggio nel cuore dei ghiacciai
Versió en anglès,  Caves of Sky: a journey in the heart of glaciers
ISBN: 9788895370026 / 9788895370019 / 9788895370002



Giovanni BADINO, Antonio DE VIVO, Leonardo PICCINI



Los glaciares son la parte más efímera del paisaje, únicos fragmentos de la geología capaces de mostrar variaciones en el breve tiempo de una vida humana. Por otra parte se forman por la acumulación de antiguas nevadas, y por lo tanto son el testimonio más evidente y estable de los cambiamientos meteorológicos.
Un pedazo de cielo que ara las montañas.

Desde hace mucho tiempo se sabe que los ríos que corren sobre estos se introducen en abismos azules, perdiéndose en las profundidades del hielo, pero solo desde hace poco los glacioespeleólogos han aprendido a seguirlos, reconstruyendo poco a poco la compleja estructura interna de los glaciares.
Estas cuevas, mutables como nubes pero al mismo tiempo de formas estables, como abismos en un río, son de una belleza extraordinaria, abismos escarbados en un fragmento de cielo. Este libro lo narra.

Ciento cincuenta y seis páginas, portada dura, lleno de fotografías blanco y negro y detalles


Índice:
Naturaleza de los glaciares
El carsismo glaciar
El descubrimiento del fenómeno
El nacimiento de la glacioespeleología
Carsismo glaciar en el mundo
Cuevas de contacto
Jökulhlaup
Técnicas ambientales
Conclusiones


El Team La Venta organitza i gestiona projectes exploratoris geogràfic-espeleològics ambientats en àrees remotes i de difícil accés.

A la vora del tercer mil · lenni parlar de "exploració geogràfica", en un món on l'expansió humana i la documentació satelital semblen haver posat sota control cada racó de la natura, pot semblar fora de lloc.
En canvi no és així.

Encara hi ha molt per descobrir en les regions més remotes de la superfície terrestre, i moltíssim per de baix d'ella, on s'estenen encara gairebé inexplorades les Terres de la Nit.



Aquest llibre parla de les glaceres i les coves de gel que es formen dins d'elles, han ficat un tros de cel.
Les imatges són especialment acurades en la impressió en blanc i negre amb una tècnica innovadora que millora la llum i la profunditat.
Les glaceres són les més efímeres del paisatge, només fragments de la geologia capaç de mostrar els canvis en el curt temps d'una vida humana. Es formen per l'acumulació de neu vella i el testimoni són les vicissituds més evidents i estables de clima.
Des de fa temps se sap que els rius que flueixen caiguda de les glaceres en les profunditats blaves, perduts en les profunditats del gel, però només recentment han après a seguir els glaciospeleòlegs lentament la reconstrucció de la complexa estructura interna de les glaceres.
Aquestes coves canviant a mesura que els núvols, però a la vegada, formes estables, com els remolins en un riu, són d'una bellesa extraordinària, van cavar profundament en un tros de cel

Premis i reconeixements
Auspicis de la UNESCO en l'interès científic i popular en el treball en relació amb l'Any Polar Internacional 2007-2009
Gambrinus Premi "G. Mazzotti" 2005 per la literatura de muntanya, l'exploració, l'ecologia i la tradició de l'artesania,


Autors
Giovanni Badino , Antonio De Viu i Leonardo Piccini , es troben entre els més experimentats glaciospeleòlegs participant activament en les activitats i exploracions que Geogràfica La Venta, l'Associació ha organitzat més de 30 expedicions espeleològiques en diverses parts del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada