divendres, 7 de gener del 2011

Endevinalles Espeologistes, 4

ENDEVINALLA Nº 50


Crisi a l'espeleologia.

Doncs no, no em refereixo a la crisi de vocacions jovenívoles, tampoc a la manca d'exploradors, topògrafs, ajudes, etc., quan jo vaig començar els espeleòlegs ja s'exclamaven de tot això i més, el que ens preocupa és la crisi que han provocat els especuladors amb els seus còmplices i col•laboradors que ens han dut a endeutar-nos per a tota la vida i part de l'altra. Ja trobem als primers espeleòlegs fent de captaires a les entrades de les cavernes, com ara aquest, amb la mà estesa i el cap avall, demanant?

1.La voluntat (mínim 20€)
2.Per a carbur (la doble instal•lació del casc xucla molt)
3.Qualsevol cosa per omplir el sac
4.Per a que li treguin la tercera cama (encara s'ha de decidir per una de les tres)
5.Que l'altre l'acabi de donar la mà
6.Bitxets per ficar al tubet
7.Que li desenganxin al del costat, abans de que li foti tot el tàbac
8.I/o ... ?
9.Ah! Ja portem 50, gràcies per la vostra paciència i bon talant!


ENDEVINALLA Nº 53


Trobeu el camí.

Un equip d'espeleòlegs dels anys quaranta van interceptar un important pou amb una abundosa cascada. Amb els materials i tècniques de l'època a les remuntades s'utilitzaven les perxes. Un cop van seguir la continuació inferior del pou, van continuar pel que semblava una finestra que potser donaria continuació a la primera galeria d’accés al pou. Quin camí van seguir?

1.A-B; B-C; C-B; B-A; A-D; D-E; E-D; D-B; B-A.
2.E-C; C-B; B-A; A-D; D-E; E-C; C-B; B-A
3.A-D; D-E; E-C; C-B; B-A.
4.A-B-C-D-E.
5.E-C-D-B-A.
6.I/o ... ?


ENDEVINALLA Nº 54


Espeleòlegs siamesos.

Doncs sí, sembla que aquests espeleòlegs siamesos poden compartir la seva afecció sense gaires dificultats. Però, a vegades, com es normal entre els germans i a la resta de famílies consanguínies i polítiques, s'originen discussions i tibantors, es clar que sempre en to moderat i amb finalitats constructives, com ara aquestes,

1.El gran sempre ha de dur la motxilla penjada al pit, doncs el petit li diu que, ell ja du la seva pròpia.
2.Quan passen per les gateres el gran s'exclama del pes del petit, i aquest li contesta que si no fos pel gran, ell les passaria molt fàcilment.
3.El gran li diu que, quan li pica l'esquena no se la pot rascar i el petit li contesta que quan a ell li pica el pit també es fot.
4.El gran li diu que, és la última vegada que li du la galleda per fer caca i a més que està fart de seure al lavabo sempre al inrevés ja que no fabriquen baters amb la cisterna al davant.
5.El gran li diu que, que mai pot fer els bivacs ni dormir d'esquena i l'altre li contesta que ell tampoc.
6.El gran li diu que, ja esta tip de ser ell el que baixa i puja tots els pous, el petit li contesta que ell sempre ha fet les topografies i conduit el cotxe i que mai s'ha exclamat.
7.El petit li diu que, que era a ell al que li volien fer la foto, i el gran, com sempre s'ha fotut al mig per xuclar càmera.
8.I/o ... ?

ENDEVINALLA Nº 55


Desobstruccions fallides.

Una de les tasques importants pròpies dels espeleòlegs és la desobstrucció. Seguint els indicis, que només nosaltres sabem valorar, trèiem els obstacles que ens barren el pas cap a nous pous i/o galeries. Es clar que no sempre s'aconsegueix i també, a vegades, no n'hi han pous i/o galeries transitables per nosaltres, com ara a la caverna de la foto, on l'únic que vam trobar fou aigua, això sí, molta aigua.

Quina caverna és?

1.La fou de la fou de Bor
2.La Font Bordonera
3.La Font del Canal Etes
4.La tuta freda de la fou de Bor
5.La font Mentidora dels Feixes
6. La font Mentirosa de Monistrol
7.La font Mentirosa d'Olesa
8. La Font de la Sorciére

ENDEVINALLA Nº 56


Espeleologia compatible

Els espeleòlegs no són gaires. Encara molts menys es dediquen a les noves exploracions. A l'època de vacances s'ha aprofitar per fer estades llargues a les zones d'exploració. Però, la família què ... ? Ells també han d'anar de vacances. S'han de trobar formules, com a la foto, d'apropar els diferents interessos i fer gaudir de les cavernes als familiars, amics i coneguts.

Quina caverna és la que reuneix aquest requisit?

1.Cova Urbana, Tarragona
2.Cova del Salnitre, Montserrat
3.Wookey Hole, Regne Unit
4.Aven Armand, França
5.Cova d'Altamira, Cantàbria
6.Voronya Sesconya, Ucrània
7.Wim Tam-Tam, Marroc
8.Lechuguilla & Tomatoes, EE.UU.
9.I/o ... ?

ENDEVINALLA Nº 57


Espeleòlegs de platja

N'havia un temps que la jornada laboral setmanal era de 48 hores (el dissabte es treballava) i que a la Pleta s'anava caminant. La carretera era d'ús particular. El camí més curt era pujar pel dret des de l'estació del tren de Garraf i aprofitar la nit del dissabte per baixar als avencs. Aquestes circumstàncies no foren un impediment per a la que fou l'època de major afluència d'espeleòlegs al massís. S'havia de demanar tanda a la cua per a anar als avencs més emblemàtics o de moda.

Però, que fan aquests espeleòlegs tan a prop del mar?

1.Han baixat del pla del Campgras
2.Han de pujar al pla del Campgras
3.Els han fotut el cotxe
4.El Top Manta, tot a 1€
5.Auto Stop
6.Un déshabillé a la plage
7.No són espeleòlegs, són els dels radars camuflats
8.Esperen al que anat a buscar les birres
9.I/o ... ?

ENDEVINALLA Nº 59

Control d'alcoholèmia a les cavernes

Doncs sí, ja ha arribat. Em trauran els punts de la llicència, si reincideixo aniré perdent els títols que tant m’han costat de guanyar, després continuaran amb els diplomes, les medalles i les plaques, fins deixar-me ben pelat, enrunant la meva enlluernadora carrera espeleològica.
Però qui concebré l'espeleologia sense una digestiva birra o altres productes que han resultat tant beneficiosos per l'avançament d'aquesta en tots els seus camps, eh? Jo, faré el primer pas encapçalant la llista d'objectors.
Anem a l’aguait, doncs el que va escriure el cartell de sota, a l'esquerra, ja ha perdut un títol, per deixar-se una i, ebredad per ebriedad.

Quina caverna ha estat la primera?

1.Caverna de Santo Tomás, Cuba
2.Gruta de Cacahuamilpa, Mèxic
3.Gruta de las Maravillas, Huelva
4.Coves de Sant Josep, Castelló
5.Cueva del Soplao, Cantàbria
6.Cova del Salnitre, Montserrat
7.Cova del Drac, Mallorca
8.Cova do Rei Cintolo, Galícia
9.Cova Maravelles, Benifallet
10.Grutas Palacio de Cristal, Terol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada