dimecres, 4 d’agost del 2010

El Tresor d'Escuain


El Tresor d'Escuain
(1992) Identitat, 8: 84-89. 9 fot. col.
Ed. Top Imatge. Badalona

Francesc ALFAMBRA. Montserrat FERNÁNDEZ

No es gaire habitual que les revistes culturals i les d'informació general facin ressò de les exploracions espeleològiques. Això sí, les noticies sensacionalistes procedents de les tragèdies, i també els relats èpics d'expedicions espeleològiques a llocs molt llunyans són considerades relativament interessants i mereixen l'interés d'alguns mitjans de comunicació.



Campanya d'estiu. 1970

Equip de punta del GEB Integral B-15/B-1. 1980

Campament Estatal. 1991

Participants Campament Estatal. 1991

Campament zona del B-15. 1991

Equip Lanzarote - Badalona. 1991




Al que es denomina, entre els espeleòlegs, massís d'Escuain, des de l'any 1970 s'han realitzat campanyes regulars d'exploracions espeleològiques. Han participat centenars d'espeleòlegs de diferents entitats i procedències. Dos espeleòlegs han deixat a dins d'aquestes cavernes, el més important, la seva vida. Les aportacions puntuals de tots els participants a les exploracions al massís, al llarg del temps, han resultat determinants per a la consecució dels resultats espeleològics.
Avui, ara, hi han equips d'espeleòlegs explorant a aquest massís. L'objectiu principal es: A Bufona C-20. Un d'aquests equips, possiblement, ja haurà escalat un pou de 150 m a un afluent. Altre dels equips ja ha fet la seva feina d'espeleobusseig, han superat el sifó, fins aleshores terminal, unint el C-20 amb el Forat C- 9 (= avenc Badalona, = forat d'o Barranca d'o Paxón). (FM)

Enhorabona i felicitacions a tots!

La meva consideració i admiració a tots que fan de l'espeleologia una activitat d'investigació, i/o recerca i/o exploració (FM)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada