dissabte, 26 de juny del 2010

Espeleologia per a infants

Jornada d'Espeleologia per a infants
13-04-1997
Sales de Llierca, Garrotxa
100TENARI DE L'ESPELEOLOGIA CATALANA
(1997) 10 p., il. b/n., 298x210 mm.
Ed. Grup d'Espeleologia de Badalona

Dins d'els actes commemoratius del Centenari de l'Espeleologia Catalana (1997) el GEB organitzà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sales de Llierca una jornada dirigida als infants per a donar-lis informació de les cavernes del seu entorn. Generalment les persones que viuen en zones rurals, a prop de les cavernes, no són gaire coneixedores de les particularitats de l'interior d'aquests fenòmens naturals. Sembla interessant que els joves coneixen i així puguin apreciar i donar importància a aquest patrimoni amagat i peculiar dels seus pobles.
Es distribuí el fulletó que us adjuntem

Bores del Borró




Cova de l'Orri

Bores del Borró


Lliurament de diplomes a l'Ajuntament

Programa
40 anys d'Escalada i d'Espeleologia a Badalona, 1957-1997

Exposició
Centenari de l'Espeleologia Catalana, 1897-1997

A l'època vam coincidir als estatges del Cor de Marina el Centre Excursionista de Badalona i el Grup d'Espeleologia de Badalona. Curiosament, el CEB al subterrani i el GEB a l'últim pis.
L'any 1957 com secció del CEB es creà el GEEB (Grup d'Escalada i d'Espeleologia de Badalona) fins l'any 1962 que els espeleòlegs feren secció apart (GEB). Els escaladors mantingueren les mateixes segles (GEEB) però canvien el significat com Grup Especial d'Escalada de Badalona. El 1968 varis membres del GEB foren sancionats per directius del CEB i així formarem el GEB independent fora de la Federació, aleshores dita de Muntanyisme.
El cas fou que aprofitant la retrobada de les dues entitats al mateix lloc d'origen, s'organitzà la celebració dels 40 anys del GEEB amb les conferències ORÍGENS DEL GEEB per Jaume Suñol; HISTÒRIA DE L'ESPELEOLOGIA BADALONINA per Ramon Canela i Josep Manel Victòria, HIMALAIA-82 DUNAGIRI 7.066 m. per Manel Quevedo. A més els actes que figuren al tríptic.
També l'exposició del CENTENARI DE L'ESPELEOLOGIA CATALANA  de la FCE.

H. Moreno, vicepresident FCE. A. Vergés, president FCE. Regidor Ajuntament. J. Estrada, president CEB. F. Miret, expresident GEB. J. Suñol, expresident del GEEB

Exposició del Centenari al Cor de Marina


Conferència, Orígens del GEEB. Jaume Suñol

1 comentari:

  1. Un post molt ben treballat, molt ben documentat i que reflecteix una etapa molt activa del G.E. Badalona com a resultat del descobriment de les Bores del Borró, que encara continua sent la primera cavitat excavada en guixos dels Països Catalans.

    Joan

    ResponElimina