dimarts, 25 de maig de 2010

EDES de Manresa


1907 - 2007 Cent anys d'espeleologia al CECB
(2008) 29 p., 16 fig., 2 topo., 242x172 mm.
Ed. Centre Excursionista de la Comarca de Bages. Butlletí, 34. Manresa
Editorial: Melcior Serra

Joan MONTOYA SEGADO

D'aquesta publicació el mateix Montoya ja ens va fer transcripció des del seu bloc. A Espeleobloc es publicà una ressenya


Cent anys de cultura i esport
(2008) 315 p., fig. i fot. b/n., + 16 p. fot. col., 238x162 mm.
Dins: Secció d'espeleologia. Equip d'Exploracions Subterrànies (EDES): 249-262, 4 fot.
Joan Montoya i Segado
Ed. Centre Excursionista de la Comarca de Bages. Col·lecció de Monografies de temes locals i comarcals, 19. Manresa.

Emili MARTÍNEZ i BALLESTER. Francesc VILLEGAS i MARTÍNEZ
En aquest llibre commemoratiu figuren apart les històries de les seccions del CECB, on podem trobar l'article d'espeleologia del butlletí abans referenciat.
Francesc Villegas, un dels autors de l'obra, participa a l'any 1963 a l'Operació Alto Cinca que es desenvolupa al massís del Mont Perdut del Pirineu de l'Aragó. Aquesta campanya espeleològica, organitzada pel Grup d'Espeleologia de Badalona, fou la primera realitzada amb un campament a gran alçada a la que participaren components de diferents grups d'espeleologia de Catalunya.
De les cavernes explorades a la campanya destaquen l'avenc 60, l'avenc Llarg i La Tartrazina que més endavant espeleòlegs de França la connectaren amb la Cueva del Fraile.

Els resultats de les investigacions es publicaren al primer número de Cavernas (1963), monogràfic de la campanya


Il·lustracions estretes de Cavernes, 26 (2006)Maria Rosa Vinyes. Jaume Vinyes. Francesca Simó. Oleguer Escolà. Toni Serra. Ramon Canela. Lluís Galbas. Alexandre Carreras. Francesc Villegas. Jaume Herrero. Roser Cuní. Esteve Petit. Jordi Carbonell. Xavier Brullet. Miquel València. Josep M. Queralt i Miquel Ferrer


Sistema Tartracina - Fraile, - 415 m
Notícia sobre la cova del Manel
(1964) 4 p., 1 topo., dins Cavernas, 2: 66-69. Grup d'Espeleologia de Badalona. CEB.

Francisco VILLEGAS MARTÍNEZ

El Cavernas número 2 (1964) comença amb un article d'en Villegas de l'EDES del CECB, gravada la topografia a punxó sobre el paper del ciclostilat. Fou el primer col·laborador de fora del GEB en publicar un escrit a la revista.1 comentari:

  1. M'ha fet molta il·lusió veure la ressenya del butlletí que vaig fer amb molt de gust i amb poca col.laboració d'altres persones.

    Una abraçada.

    ResponElimina