dimecres, 31 de març del 2010

SE Gelera. Polje


POLJE
Butlletí S.E.G., 1
(1980) 53 p. (ciclostilat) 16 topo., 292x210 mm.
Ed. Secció d'Espeleologia del Grup de Muntanya Gelera (SE - GMG). Barcelona

La Secció d'Espeleologia del Grup de Muntanya Gelera de Barcelona, creada a l'any 1967, fou un equip que destacà per les seves diverses recerques, exploracions i aportacions científiques.


L'any 1972 superaren la galeria de la perxa a la cova Cuberes que permetí, en exploracions posteriors, als companys de la SIE assolir la caverna més llarga de Catalunya.

Campament a la Cuberes. Fot. Toni Balart

Els potents equips d'exploració de la SE - GEM descobriren un nou pou de 213 m a Txomin (1978). A la grallera de Guara troben 1.434 m de noves galeries laterals. A l'any 1979 exploren i topografien el Morterón del Hoyo Salzoso - 505 m.



A l'any 1980 publiquen aquesta revista a la que podem comprovar la diversificació geogràfica de zones d'activitat i els seus excel·lents resultats.



Mallorca
Terol

Jaen

Osca

L'entitat es dissolgué, però els seus components passaren a integrar-se a altres diferents clubs, continuant amb les seves importants aportacions a l'espeleologia.

Foto. Toni Balart

Foto. Jordi de Cabo

Foto. J.Ll. Galdon

Foto. J.Ll. Galdon

Grallera de Guara. Foto. Ferran Menendez

1 comentari:

  1. Si senyor. Recordo el dia que varem baixar el Jordi Pons i jo al anys 70 a la Grallera de Guara per mirar les posibilitats de escalar la finestra. Ningú anava a la grallera de Guara i ens varem trobar el mateix dia dintre. Ells van trobar la continuació per la finestra i ja estaban treballant la topo. Chapeau!

    Victor Ferrer

    ResponElimina