divendres, 12 de febrer del 2010

Museu i Centre de Documentació de l'Espeleologia


Ara farà vint-i-cinq anys que una colla d'amics constituïren el Museo Andaluz de la Espeleología. L'any 2005 es passà a denominar Centro de Documentación y Museo de la Espeleología.


Els fons de l'associació provenen de donacions d'entitats i particulars, aportacions dels associats i d'adquisicions pròpies.


Com Museu no té un lloc estable o fix d'exposicions. Els diferents materials del Museu són itinerants. Encomanats per organitzadors de diversos esdeveniments relacionats amb l'espeleologia i les cavernes. Les mostres sobre temes, generalment monogràfics, d'acord amb les finalitats dels interessats, van de viatge fins al lloc on són sol·licitades.


Però, també es un Centre de Documentació d'Espeleologia. A la seva biblioteca n'hi han 1.430 volums de monografies que tracten d'espeleologia i de les ciències afins, a més d'una excel·lent i amplia col·lecció de butlletins i revistes procedents d'arreu del món.

Encara que aquesta biblioteca, des de sempre, ha restat oberta a qualsevol consulta, ara s'ha posat a la disposició dels interessats en aquests temes.



Podeu descarregar en PDF les fitxes de tots els volums.


Trobareu al marge superior dret d'aquest bloc un apartat a on anirem afegint les publicacions, esdeveniments i l'actualització dels fons de monografies del Centre de Documentació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada