dimecres, 13 de maig del 2015

Karst en yeso de Sorbas (2003) JM Calaforra; J. Les


El karst en yeso de Sorbas

Un recorrido subterráneo por el interior del yeso

The gypsum karst of Sorbas
A subterranean journey through the interior of the gypsum

José M. CALAFORRA
Jabier LES

(2003) 86 p., fot. col., grà. col.: 245x270 mm.
Ed. Publicaciones Calle Mayor S.L., Estella

(Edició bilingüe: castellà - anglès. Reimpressió d'una nova edició amb lleugeres modificacions a la sobrecoberta)

ISBN: 84-607-8574-2

Magnific llibre, tant pel que fa a la presentació, text, gràfics i fotografia, de divulgació del carst en guixos de Sorbas a Almeria on s'han catalogat més de 1.500 cavernes. On destaca la Cueva del Agua amb un desenvolupament de 8 km.

Els dos autors compleixen perfectament amb els apartats i finalitats de l'obra. Calaforra, estudiós i investigador especialista de carst en guixos, ens presenta un text clar i planer que fa arribar, didàcticament, el coneixement general i las particularitats d'aquest carst establert en materials evaporítics, afegint uns gràfics que complementen la qualitat dels escrits. Les, expert fotògraf espeleològic, amb les seves obres molt apreciades, ens mostra una bona selecció d'imatges que ens expliquen els detalls visuals de l'exterior i interior d'aquesta zona.
 
 









1 comentari:

  1. Un bon llibre del nostre amic Jose María Calaforra, acompanyat amb les fotos sempre acurades i esplendides d'en Xabier Les.
    També es una bona mostra del recolçament de les institucions per finançar la publicació, en aquest cas la Junta de Andalucia i l'Universidad de Almeria.

    ResponElimina