dimecres, 24 d’abril del 2013

Classic Darksite Diving (Martyn Farr, 2013)


CLASSIC DARKSITE DIVING
Cave diving sited of Britain and Europe
(2013) 192 p., 300 fot., map., top., 24,5x17 cm.
Ed. Wild Places Abergavenny. UK
ISBN: 978-0-9526701-8-6


Martyn FARR

Martyn Farr (nascut Crickhowell , Gal , 3 març, 1951) és un dels principals exploradors, espeleobussejador, conegut pel seu rècord d'immersions en coves i l'exploració de moltes milles de passatges subterranis descoberts anteriorment (per exemple, en Ogof i Daren Cilau i Hoyo de Migdia ). Com a autor i fotògraf, ha escrit molts llibres sobre el tema de història i tècniques de l'espeleobusseig.
Farr va començar l'espeleobusseig en 1971, i en 10 anys ja havia establert un rècord mundial per a la penetració en cova submarina a les Bahames. Ell és conegut en la comunitat de busseig en coves per les seves exploracions a Wookey Hole en 1977 i 1982, i per completar la primera travessa de Llangattock Muntanya a Gal · les el 1986,  El 1978, Farr va descobrir també la Pollatoomary cova a les muntanyes Partry de la República d'Irlanda. El 2008, el seu deixeble Artur Kozlowski explora aquesta cova fins a una profunditat de 103 metres, el que la va convertir en la cova més profunda coneguda a les Illes Britàniques.
Així com el funcionament d'un centre d'entrenament de busseig en coves al sud de Gal · les, Farr és un col · laborador habitual de revistes de busseig a tot el món. Farr també ha actuat com a bussejador de suport en alguns de les més notables penetracions de busseig en coves del món, incloent l'expedició britànica dirigida a Pozo Azul a Espanya al setembre de 2010, que en 8,8 km (5,5 milles) de recorregut sota l'aigua va ser la penetració de busseig de coves més llarg del món.




Classic darksite Diving  és el volum que acompanya al mundialment aclamat manual de l'Martyn Farr de busseig en coves,  busseig a la foscor . Mentre que el seu predecessor cobreix les tècniques necessàries per bussejar amb seguretat sota un entorn tancat, Classic darksite Diving  presenta informació pràctica sobre la realització d'immersions en coves i mines acuradament seleccionats al Regne Unit i a tot Europa.
Reunits en aquest concís però llegible guia són els detalls de 140 llocs de busseig clàssic, popular i accessible que s'adapten a una àmplia gamma d'habilitats. S'inclouen la seva ubicació exacta, la història de l'exploració, contactes útils i - el més important - el que comporta cada immersió, des de l'equip preferit de la longitud de busseig, la profunditat i les condicions de l'aigua.
Profusament il · lustrat amb fotografies i enquestes,  Classic darksite Diving  proporciona la informació essencial que necessita per gaudir de moltes i variades i segur busseig en l'apassionant àmbit de la caverna i l'espeleobusseig. Una espectacular món subterrani l'espera.


Prefaci dels símbols 
Agraïments 
Introducció

Secció 1: UK
busseig en cavernes 
Coves del mar del sud de Cornualla 
Mines del bosc de Dean 
Cumbria: Hodge Tancar Slate Mine 
Peak District: Holme Banc Xert Mine 
Escòcia: Roscobie Limestone Mine 
St Kilda 
Wales: Cambrià Slate Mine 
    Dinas Silica Mine 
    Llygad Llwchwr 
    Porth any Ogof 
    Pwll-i-Cwm 
    White Lady Cova 
Yorkshire Dales: Es llancen Pot 
    Forat Conjunta

Secció 2: Europa
i la Cova Cova Busseig 
França: Coves del Ardèche 
    Coves del Lot i Dordogne 
Grècia: L'illa de Zacint 
Irlanda: Les Coves de Cong 
    Els forats verds de Doolin 
Itàlia: Grotta Giusti 
    Capo Palinuro 
    Sardenya 
Malta: Cavern Immersions de Goig i Comino 
Espanya: Illes Balears, Mallorca 
    Menorca 
    Illes Canàries, Lanzarote 
    Tenerife 
    Costa Blanca 
    Costa Brava 
    Múrcia 
    Pozo Azul 
Turquia: Les Coves de Fethiye i Oludeniz
Apèndixs
A incidents i emergències 
en altres països B per aspirar a 
Glossari 
Índex

FarrWorld

Pozo Azul record mundial 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada